Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• доста сме в офтопик, ама все пак да си кажа, на дълго е засечена 2 пъти откакто съм си я регистрирала (до морето отиване и връщане с 4 човека и багаж) и даде 5 да кажем... със средна скорост 120-140км/ч. градско всеки път нулирам като сипвам, зза да изчисля... колко да е неточно? затова давам 6-7 разход..като минавам по един и същи маршрут всеки ден.
    Алфа Ромео 156 2,4 JTD - 136hp. (2000г.) "МОМО"
    ЕХ: Фиат пунто 1.7 D - 57hp.

Comment

• Първоначално публикувано от eve Покажи съобщение
      ако много я настъпвам, може и над 8-9, да даде, но при нормално каране ми е толкова, ма имайте предвид, че нищо но нея няма за смяна в момента, е в доволен вид. имаме още една същата, която не дава под 9, пак 2,4. нея брат ми я кара от година, аз мойта от 5 месеца, но смених всичко дето ме притесняваше.. мин. седмица дебитомер
      E то от светофар до светофар какво да настъпваш. А и хубав чип сваля разхода
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

със средна скорост 120-140км/ч. .
        майко мила това с С 63 АМГ ще ми е трудно да го направя средна 120-140
        Моля ви преди да пишете да мислите... Отделно 6 градско с 1,9 не можеш да направиш още повече на сток кола!!! Ако не знаете сток по книга ти я дават 8,9л градско, ти на 10+год кола 6 ще правиш
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777
          Отделно 6 градско с 1,9 не можеш да направиш още повече на сток кола!!! Ако не знаете сток по книга ти я дават 8,9л градско, ти на 10+год кола 6 ще правиш
          Всъщност може (в Пловдив)

Click image for larger version

Name:	DSC_0086.jpg
Views:	1
Size:	98.2 Килобайта
ID:	2320997
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            Моля ви преди да пишете да мислите... Отделно 6 градско с 1,9 не можеш да направиш още повече на сток кола!!! Ако не знаете сток по книга ти я дават 8,9л градско, ти на 10+год кола 6 ще правиш
            не съм се изразила правилно сигурно... София- Бургас е магистрала, на която съм подържала скорост почти постянно между 120 - 140км\ч. А за разхода градско споменах че е доста грубо засечен, но разликата едвали е 2 единици... Знам ли, може някой да ми налива нощем нафта...

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              Е ако е така (1.9 - 8.9/100 градско) аз как правя 8.5 с 2.4 мерено многократно - пълно-пълно (не, че не мога и 10 ... правя го )?
              Стефан е свалял под 8 с 2.4 на Либра... ама с много пенсионерско каране.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                1.9 - 8.9/100 градско
                Това е по книжка за 2,4 136к.с.
                Аз също съм и правил 8 в София , но това беше само веднъж.Миналото лято до Созопол 6,5 на същата магистрала и същата скорост, 3-ма възрастни и 2 деца.
                АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Това, което аз съм засякла 2 пъти със сигурност и точност е 5/100 по магистралата с 4-ма и багаж.( с ограничението за скорост) и 5.9 втория път като карах доста време с над 160... а градското ми е общо взето 2 ненатоварени дестинации, рядко хващам час пик и минавам по 4 светофара макс., през другото време карам вечер и нощем, карам я в прилични обороти (нямам навика да ги поглеждам, защото пунто-то нямаше оборотомер), за които се ориентирам по слух. по грубото ми засичане е около 7 в тия условия и под 7, но за да бъдем точни, ще се разпиша в темата за разхода на 156, след като го засека на пълен резервоар

Comment

• незнам за вашите разходи ама моя май си е даже над 9 хем сам сас чип

Comment

не бих си правила експерименти от тоя род с моята, особено ако е "бижу", особено при тоя забележителен разход от 6-7/100 градско и под 5 извън града(личните ми груби сметки)...никой не би се оплакал от такъв разход.... а и по наблюдение, има голяма разлика от къде сипвам, не вярвам да няма разлика във вървежа ако сипеш олио...
                      Тоя разход нещо дето го даде 6/100 градско....не ми го побира "акъла", чесно.... Да не би да си се объркала и да гледаш "часовника", вместо уреда за нафтата....

Comment

• Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                        Тоя разход нещо дето го даде 6/100 градско....не ми го побира "акъла", чесно.... Да не би да си се объркала и да гледаш "часовника", вместо уреда за нафтата....
                        Ако искаш вярвай ако не искаш недей. Аз нали си наливам нафтата сам та прекрасно знам колко ми харчи
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• От градско до градско има огроомна разлика, особено за дизела. Затова разходът на 2.4 JTD може да бъде от 6 до 16 на 100.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Това, което аз съм засякла 2 пъти със сигурност и точност е 5/100 по магистралата с 4-ма и багаж.( с ограничението за скорост) и 5.9 втория път като карах доста време с над 160... а градското ми е общо взето 2 ненатоварени дестинации, рядко хващам час пик и минавам по 4 светофара макс., през другото време карам вечер и нощем, карам я в прилични обороти (нямам навика да ги поглеждам, защото пунто-то нямаше оборотомер), за които се ориентирам по слух. по грубото ми засичане е около 7 в тия условия и под 7, но за да бъдем точни, ще се разпиша в темата за разхода на 156, след като го засека на пълен резервоар
                            Това с пълния резервоар е друго нещо,тогава ще разбереш истината за разхода градско,който няма нищо общо с извън градско.Извън градско я свалям на 4.8 ако карам до 120 със 140-150 с литър нагоре. Преди малко се прибрах в адско задръстване на орлов мост така че в това движение си харчат екстра.
                            sigpicalfa 164turbo s4
                            части втора употреба за алфа всичко за 156
                            http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45563
                            0888556609 Коко Алексиев

Comment

• на мен ми даде 7 до морето със течащ горивен филтър
                              JTD 105+

Comment

• живея в Русе и с малко по пестеливо каране дава 6.5 за зимата не знам това ще ми е първата зима 2.4 jtd 150hp

Comment

Working...
                                X